The Yellow Brick Road Effect at the Children's Centre

Creative Continuity worked closely with a children’s centre in North Lancashire to revamp the school's corridor floors and create a striking environment, using colour to create distinct and engaging surroundings for all age groups. 

We were approached by the Head of the Children’s Centre as she felt that their corridors were dated and lacked vitality. Originally, they had fitted a new carpet which had become badly discoloured in the space of a few months. The centre needed a hardy solution that would weather high traffic usage and they gave us carte blanche to transform the floor. 

The centre's team were looking for something that would inspire children as well as excite staff and visitors. With a simple brief of “refresh the tired and dated corridor floors” and free reign regarding the concept, we started to brainstorm and produced a selection of ideas for the centre to choose from. 

By working closely with the team and identifying what would work well within the centre, we proposed the wizard idea of a yellow brick road themed floor. This design provided the opportunity to create a colourful and gently meandering layout which featured vegetation, insects and butterflies along approximately 40 metres of corridor.

To really bring the theme to life, numbered stepping stones over a stream of tropical fish were also introduced to encourage children to jump and count from one to another, adding a further educational and interactive element to the floor mural. The Centre’s logo and a welcome message were printed to align with the entrance in order to enhance the visitor experience. 

Creative Continuity’s custom printed floor answered the brief in full by providing a fit for purpose printed floor material with imaginative and funky graphics which appealed to staff, parents and children alike. The Head was delighted with the new interior and has passed on very positive feedback from all centre users. The yellow brick road has brought a fresh and fun new look to the Children’s Centre.